| Hozzászólás |
|
|
admin
- Admin
Békéscsaba 3:02 du. - 2011. október 20.
hozzászólások108 |
| |
|
noraa24 Mondta
Kedves TT!
Sajnos még ebben az esetben is ha kinyitom az ajtót, vagy egy kis füst,vagy égett savanyú korom szag jön ki a kandallóból. Tudom hogy elvileg nem lenne szabad füstölnie,ha sok parázs van, de amint nyílik az ajtó, máris keletkezik egy kis füst, és úszik a konyhám a szagban. Nem tudok rájönni hogy miért. Az előzi sima kis kandalló kályhánk ilyen soha nem csinált. 
Esteleg nem új a tűztér és még nincs kiégetve?
Mert büdös és derendő füst új kandallónál akkor is lehet, ha nem nyitjuk ki az ajtaját. Magáról a külső felületről is jöhet füst és büdi. Mindig akkor jön, amikor még olyan magas hőmérsékleten nem járt az új tűztér, ég ki a festék nameg a gyártás során kerül a külső felületre egy kis olaj is kerülhetet, ami nem gyullad meg, de hő hatásásra szagos, füstös lesz a szoba.
Jól ki kell égetni, visszaemlékezve mikor még új volt a kandallónk, kb 2 hónapig volt ez a szúrós szag és derengő füst. Ahogy mentünk bele a télbe - ugye egyre jobban tüzeltünk, így bizonyos hőfok után mindig jelentkezett a büdi, úgyhogy szellőztettünk bőven, de utána megszűnt.
Lehet, hogy Önnél is ez a probléma, csak még a tűztérből is sugárzik a büdi. Nekem abból nem érződött, lehet, hogy a belső samottburkolat miatt.
Üdv!
TT
|
|
|
|
admin
- Admin
Békéscsaba 10:59 du. - 2011. október 18.
hozzászólások108 |
| |
|
Válasz egyszerű!
Csak akkor teszünk a tűzre, amikor már parázs van.
Ha csak parázs van, akkor nincs láng és nincs füst sem.
Ehhez persze az kell, hogy már begyújtásnál jól meg kell rakni, hogy miután az első adag fa elégett, maradjon elég mennyiségű parázs, hogy a következő megrakás alkalmával a fa meggyulladjon.
Nem lesz tőle hol hideg, hol meleg, hiszen a parázs is jól fűt, a parázs is égés, csak láng és füst nélkül.
Én így csinálom.
Üdv!
TT
|
|
|
|
levike - Member
7:13 du. - 2011. november 7.
hozzászólások3 |
| |
|
Én is szenvedtem a füstöléssel amikor kinyitottam az ajtót:(
Aztán épitettem a párkány fölé egy kis elszívó ernyőt és mielőtt kinyitom az ajtót bekapcsolom a ventillátort, ami a pdlásra vezető cső vévén van és azt a kis füstöt ami az ajtó fölött kiszivárog simán kiszívja:)
Azóta tiszta a levegő:)
|
|
|
|
levike - Member
7:08 du. - 2011. november 7.
hozzászólások3 |
| |
|
Én is szenvedtem a füstöléssel amikor kinyitottam az ajtót:(
aztán épitettem a párkány fölé egy kis elszívó ernyőt és mielőtt kinyitom az ajtót bekapcsolom a ventillátort, ami a pdlásra vezető cső vévén van és az a kis füstöt ami az ajtó fölött kiszivárog simán kiszívja:)
Azóta tiszta a levegő:)
|
|
|
|
noraa24 - Member
10:24 de. - 2011. október 19.
hozzászólások2 |
| |
|
Kedves TT!
Sajnos még ebben az esetben is ha kinyitom az ajtót, vagy egy kis füst,vagy égett savanyú korom szag jön ki a kandallóból. Tudom hogy elvileg nem lenne szabad füstölnie,ha sok parázs van, de amint nyílik az ajtó, máris keletkezik egy kis füst, és úszik a konyhám a szagban. Nem tudok rájönni hogy miért. Az előzi sima kis kandalló kályhánk ilyen soha nem csinált.
|
|
|
|
noraa24 - Member
1:38 du. - 2011. október 18.
hozzászólások2 |
| |
|
Szeretnék segítséget kérni!
2 éve csináltuk meg a házunk központi fűtését, vízteres kandallóval. Radeco Grande AB Viktória a típusa a kandallónak. Sajnos minden egyes alkalommal amikor teszünk a tűzre a füst nem felfelé száll a kéménybe, hanem kijön az ajtón,és az egész lakás úszik a füstben. A kéményünk 140-es azt mondták elegendőehhez a kandallóhoz. Teljesen mindegy, hogy mennyi parázs van a tűztérben, és hogy milyen intenzitással ég a tűz, milyen hideg van kint, akkor is a füst kifelé jön. Próbáltuk már azt is hogy mielőtt teszünk a tüzre az összes szellőzőt kinyitjuk a kandallón, olyankor nagy erővel lobog a tűz, de akkor is visszajön a füst.
A kéményünk tiszta, már 3 kéményes is átnézte, huzat tökéletes.
Teljesen tanácstalanok vagyunk. Egyik ismerősünk sem panaszkodik ilyenre, akinek szintén vízteres kandallóval van a központi fűtése.
Ha esetleg valaki tud valami okosat mondani, kérem segítsen nekünk.
Köszönöm!
Nóra
|
|